Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شهرستان سرخه هم ماه رمضان از روزهای پایانی شعبان با حال و هوای ویژه ای برای مردم این شهر کم کم آغاز می شود و مردم این خطه از دیار کویرقومس نیز با آداب و رسومی و فرهنگ منطقه خود به استقبال ازماه رحمت الهی و بهار دلها می روند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ رمضان دیگری از راه رسید و مردم دینمدار  ایران ‌زمین عاشقانه آغوش گشودند تا مهمان خان رحمت الهی  باشند، مهمانی که در آن نوای آیین‌های  کهن رمضان به گوش می‌رسد، آیین‌هایی برای سفره‌های افطار و سحر که شیرینی آن زیر زبان یادگار می ماند و عزاداری‌ها و شب ‌زنده‌ داری‌های شب قدر که خوشه خوشه اشک نثار شهر نگاه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا چند دهه قبل، ماه رمضان برای مردم ایران شبیه نوروز بود با آداب و رسوم خاصی که از آخرین روزهای شعبان شروع می شد و تا وقتی نقاره چی عید فطر را اعلام می کرد، ادامه داشت.

در شهرستان سرخه هم ماه رمضان از روزهای پایانی شعبان با حال و هوای ویژه ای برای مردم این شهر کم کم آغاز می شود و مردم این خطه از دیار کویرقومس نیز با آداب و رسومی و فرهنگ منطقه خود به استقبال ازماه رحمت الهی و بهار دلها می رفتند.

فضل ا.. احسانی مردم شناس فرهنگی اهل سرخه در گفتگو با خبرنگار مرآت در خصوص آداب و سنن مردم این شهرستان در استقبال از ماه مبارک رمضان گفت: در چند روز آخر ماه شعبان، کسبه  بهترین و مرغوب ترین خوار و بار، با نازل ترین قیمت را به دکان ها می آوردند و در همین ماه هم بود که سنگ های کم وزن و ترازوهای معمولی در دکان ها جای خود را به سنگ های تمام وزن و ترازوهای دقیق می دادند.

بنا به گفته این مردم شناس سرخه ای  در این ماه مردم شهرستان سرخه تلاش می کردند تا ظروف کهنه خود را به ظرف های نو تبدیل کنند و به دلیل اینکه کوزه تا ۴۰ روز مورد استفاده بوده  و بعد از آن به دلیل اینکه در منفذ های کوزه گچ و نمک بسته می شد و اب دیگر خنک نبود ، کوزه های خود را عوض می کردند تا آب خنکی در این ایام داشته باشند.

احسانی در رابطه با چگونگی رویت هلال ماه در گذشته توسط مردم سرخه نیز توضیح داد: به جهت آنکه در گذشته رویت امکانات ارتباطی چندانی وجود نداشت مردم علی الخصوص جوانان بر بالای آب انبار سرخه ایستاد تا هلال رویت شود.

آش لخشک و اقره رنگین کننده سفره افطار سرخه ای ها 

این پژوهشگر و مردم شناس سرخه ای اظهار کرد: غذاهای سنتی و محلی سفرهای افطار و سحر مردم این منطقه را از دیر باز با  آش لخشک و آش اقره و حلوای زرد و ارده وکنجد وخرمای زاهدی رنگین شده بود و برخی آنها نیز هنوز به یادگار مانده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در کنار تمام این موارد در تابستان هندانه و پنیرو نان و سبزی و در زمستان نیز برف و شیره به دلیل مغذی بودن وجود داشته است.

وی به نکته جالب توجهی در اینخصوص اشاره کرده و افزود: در گذشته ماه رمضان هرکس تنها یک شب درخانه خود حضور داشته ومابقی شب ها در منزل دوستان و اقوام ضیافت الهی را میهمان بوده است.

این پژوهشگر ومردم شناس سرخه ای در رابطه با اعمال مردم این خطه از دیار قومس در شب های قدر اذعان کرد: مردم شهرستان سرخه در شب های قدر پس از صرف افطار در مسجد محل خود حضور یافته و با خواندن قرآن و دعاهای جوشن کبیر، مجیر، افتتاح و ذکر مصیبت به شب زنده داری مبادرت می ورزند.

پول گدایی تبرک می آورد

احسانی به رسم پول گدایی نیز اشاره کرد و افزود: در شب های قدر هیچ کس دست خالی به مساجد نمی امد و هدیه ای را با خود به مسجد می اورد وهمچنین در مسجد مردم  به ویژه بانوان پول هایی را به ویژه از خانواده سادات جمع آوری می کردند و در کیسه مراد برای تبرک نزد خود نگه می داشتند.

این پژوهشکر همچنین به رسوم گذشتگان برای  روزه اولی ها اشاره کرد و اظهار کرد: وقتی کودکان قبل از رسیدن به سن تکلیف علاقه مند به روزه گرفتن بودند  آناه را منع نمی کردند و روزه کله گنجشکی می گرفتند، به این طریق هم کودک برای روزه گرفتن در سن تکلیف آماده و هم ذوق آنها برای روزه کامل گرفتن بیشتر می شد.

وی در نهایت از رسوم گذشتگان در مورد برپایی عید فطر اشاره کرد وگفت: دو سه روز مانده به عید فطر همانند عید نوروز  نوروزخوان ها به کوچه ها می امدند و نبریک می گفتند و دعا می کردند  و مردم هر آنچه در خانه داشتند به عنوان هدیه تقدیم می کردند  و زمانیکه به زیارت اهل قبور می رفتند با خوردن  و آشامیدن شیخ و امام جماعت خود متوجه می شدند که ماه مبارک به پایان رسیده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان سرخه ماه رمضان مردم شناس سرخه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۷۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس

روز نخست ماه می (۱۱ اردیبهشت) به پاسداشت تلاش‌های بی‌وقفه کارگران در سراسر دنیا «روز کارگر» نامگذاری شده است.

به همین مناسبت، علی ملیحی، روزنامه‌نگار با انتشار تصویری روز کارگر را گرامی داشته است.

او در توضیح این تصویر نوشت: "روز کارگر مبارک. کارگر کارخانه ارج هنگام صرف ناهار، سال ۱۳۵۶، عکس از عباس عطار"

منبع: برترین‌ها

tags # تقویم ، حقوق کارگران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • روایت رئیس کل دادگستری هرمزگان از فرآیند حل مشکل ۵۱ ساله مردم قشم
  • اهدای اسناد مالکیت منازل و اراضی مردم قشم بعد از 50 سال
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضاییه
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • رفع مشکل هفت هزار و ۱۴۲ سند موسوم به سند رفسنجان در قشم
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»